Vårens inspiration i kaninen



 Äntligen sprider sig våren över landet! Dags för vårens lekar, spaning efter vårtecken, skapande med vårens färger eller kanske en mattedag utomhus med våren som tema. Här på Linbärets förskola hittar alla barn inspiration!

     Vi började denna vecka med en utflykt till vår skog . Vi lätt barnen bli vår-detektiver och leta efter olika vår tecken i vår skog eftersom våren är på gång.  När de har hittat ett vårtecken – kanske en nyss utslagen tussilago, snödroppen, vinterjak eller en fjäril – dokumenterade barnen själv sin upptäck plats och pratade med varandra om den vårliga upptäckten.

Vi har också låtit barnen lyssna och upptäcka våren med alla syner eftersom våren har många härliga ljud och dofter som ger oss den speciella vårkänslan.

Vi skapade också olika QR koder om vårtecken som vi hängde på förskolans trädgård, så att barnen gick  runt i trädgården och fick I-paden och skannade själva QR koder med olika Vårtecken. 

Vi hade påsk pyssel dag och barnen fick måla utomhus och skapade kycklingar med gafflar .

Sist men inte minst har vi promenerat till några lekplatsen där barnen fick träna sin grovmotorik och kroppsuppfattning.


Trevlig helg önskar personalen på Kaninen!













Populära inlägg