Kurran och Pigan letar efter Dodo!

Det var dags att bläddra vidare och läsa nya spännande sidor ur projektboken. Vi använde oss av boken och digitalkamera för att skapa en magisk stund. Barnen var mycket nyfikna på vad som har hänt med Dodo eftersom deras vänner inte kunde hitta honom. Vi frågade barnen: Varför kommer inte Dodo när Kurran och Pigan ropar och letar efter honom?

Barnen svarade: "Han måste stanna där uppe för att bli en fjäril". Det stämde väl! När Dodo kom ner från taket till Kurran och Pigan så var Dodo inte längre ett larv, nu var Dodo en fjäril.

Plötslig vill inte Dodo äta taggiga blad som han tyckte om innan. Då fick barnen tänka till och komma på vilket mat som Dodo kunde tänkas tycka om, då han nu var väldigt hungrig. 



                                                      "Blommat vill Dodo ha"! skrek barnen"?

"Vad är blommat för någonting frågade vi"? "Han suger saft från blommor fortsatte barnen". "Vad heter den saft frågade vi vidare"? Det kom några olika svar som: " juice", päronjuice", "nektar" sa ett barn.

Barnen lade också märkte till att Dodos vingar var blåa och de kopplade det till ett spel som de har spelat innan där de sett en blåvinge fjäril och de tror att Dodo ska vara en blåvinge fjäril. Fortsättning följer!



I övrigt så hade vi samarbetsövningar och värdegrundslekar som främjar kommunikation och samarbetsförmåga i barngruppen. Dessa övningar stärker också barnens vi-känsla och gör att de har roligt tillsammans.

Ha en trevlig helg!

Populära inlägg