Vad betyder ordet samarbete?

 Idag hade 5-åringarna grupp på Torget. Resten av barnen på Ekorren hade gemensam samling på kullen idag. Vi satte oss med sittunderlag och njöt av solsken samtidigt som vi uppdaterade oss om dagen. Vi fick också lära oss en ny sång idag. Den gick såhär:

Melodi (Ekorr´n satt i granen)

Ekorr´n satt och bajsa
skulle torka rumpan.

Fick han höra barnen,
kissa han i strumpan.

Hoppa han från tallegren,
stötte han sitt lilla ben,
och fick bajs på lilla svansen.
 

Barnen skrattade och tyckte sången var rolig. Efter vår sångstund fick vi lite äpple. Pedagogerna berättade att vi skulle ha samarbetsövning idag. Och vi pratade mycket om vad ordet samarbete betyder. ”det betyder att man hjälper varandra” säger något barn.

Pedagogerna hade tagit ut en jättestor fallskärm och en boll och barnen fick utmaningar att antingen hålla bollen i fallskärmen, eller samarbeta så bollen åkte ner i hålet. Sedan skulle barnen hålla koll på viken färg de höll sina händer på, för en färg i taget skulle krypa under fallskärmen medan alla andra höll den uppe. Vi tränade alltså vår uppmärksamhetsförmåga, förmåga att ta emot en instruktion samt att turas om, väldigt givande och barnen verkade ha mycket roligt.

Läroplanen säger att undervisningen i förskolan innebär att stimulera och utmana barnen i de mål som syftar till utveckling och lärande. Läroplanen säger också att leken kan utmana och stimulera barns motorik, kommunikation, samarbete och problemlösning. Det är därför av stor vikt att ge barnen utrymme för leka, experimentera och uppleva.

Vi gör vårt bästa i att stimulera barnens intressen genom att erbjuda varierande aktiviteter ute varje dag. 

Populära inlägg