Att uppmärksamma varje barn med hjälp av en trumma..

 

Mer information om detta ordspråk och citat! Musik ger själ till universum, den ger sinnet vingar, fantasin flykt, allvaret charm. Den ger glädje och liv till allt. // Platon 427 f.kr - 348 f.kr

På en av våra samlingar förra veckan presenterade vi oss genom att spela instrument. En trumma fick vandra runt i ringen och barnen fick turas om att spela. Barnet som spelade presenterades med namn och resterande kompisar sjöng "Goddag goddag, hoppas att du mår bra". 


På eftermiddagen lekte vi också en lek där vi använde trumman, instrumentägg och bjällror. En katt utsågs, tre kompisar spelade instrument och resen lekte möss som skulle hålla sig undan från katten men samtidigt försöka leta efter ost. Utmaningen i leken var att lyssna efter de tre olika ljuden och agera efter det. Ägget symboliserade regn och då skulle man söka skydd under något (ett bord). Trumman symboliserade fara där barnen skulle ställa sig ovanpå något (Stol, bord), bjällran symboliserade katten som smög på de små mössen där det gällde för barnen att "spela död", alltså ligga så stilla dem kunde för att katten inte skulle ta dem. Barnen verkade uppskatta leken och ber om att få leka den igen. Läroplanen menar att barnen ska få ta del av estetiska uttrycksformer såsom musik och dans och med denna aktivitet så stimulerar vi det. Barnen får också träna sin förmåga att rikta uppmärksamheten till att höra de olika ljuden, de får lära sig matte genom de olika prepositionerna och de får ha roligt samtidigt som de lär sig en massa. Samarbete och kommunikation är också centralt i denna lek. Barnen fick sedan turas om att vara katt och spela instrument. 



Populära inlägg