Spår efter musen

Vi har sett lillebror mus igen! Denna gång kom han när vi var ute på promenad. Han bara sprang och sprang och letade efter sin syster. Barnen ville hjälpa musen att hitta sin syster så de kom med lite förslag var han kunde hitta henne. 

                                        Musen finns under vagnen!

                             Hon finns uppe i trädet bland fåglarna!

Tyvärr fick vi inte veta om lillebror mus hittade sin syster. Han hann knappt stanna och prata med oss för han var så angelägen att hitta sin syster.



Vi läste de första sidorna av boken åter igen på en samling. Barnen berättade att musen såg rädd ut. De berättade att musen är rädd för att hans syster är borta. Hon är i trädet, han hittar henne där. Han får ringa brandmannen, han kan hämta musen i trädet. Finns inte musen där kan musen ringa polisen. Polisen tar tjuvar, men syster är ingen tjuv. Polisen kan hjälpa ändå!


En morgon så hittade vi spår, det är musens spår! Den sprang och sprang. Den gömde sig bakom trädet, sedan sprang musen hit till förskolan.


Väl ute på gården så visade barnen i vilket träd som man kan hitta syster mus. De tittade med sina händer som de formade till kikare men de kunde inte se musen. Kanske dyker den upp en annan dag, den har ju varit här innan och "hälsat på".




Däremot så hittade vi spår även ute, så vi kom fram till slutsatsen att mössen bor på förskolan. Men.... de bor under jorden! Musen kan gräva med sina tassar. Där är fint där musen bor, där finns leksaker som musen kan leka med.


Läroplanen för förskolan Lpfö18

Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla 

-nyfikenhet, kreativitet och lust att leka och lära
-fantasi och föreställningsförmåga
-ett nyanserat talspråk och ordförråd samt förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar

Populära inlägg