Halloweenparty på Ekorren

 Idag var det äntligen dags för halloweenparty på Linbärets förskola. 

Hela veckan har barnen fått vara med och förbereda inför vår fest, vi har gjort spöklampor, jirlanger, spindlar och fladdermöss. Idag hade alla barnen klätt upp sig till valfri karaktär, även vuxna hade spökat ut sig lite extra. 

Vi fick besök av en häxa på samlingen. Barnen berättar:
"Vi läste ett spökebok. Hon hade ett skelett runt om halsen. Hon hade ett spöke som vi fick klappa och hålla. Och spöket hade våra namnlappar. Spöket tog hand om dem. Vi fick smaka spökmedicin, den var mjölk. Vi skulle prova. Om andra spöken äter något annat så blir dem en annan färg. Dem bara var helt vita. Om dem äter gul så blir dem gula och dem äter grön så blir dem gröna. Dem fick prickor. Häxan pratade ett annat språk. Hon gedde oss bajs. Jag hittade häxans sån ute vid dörren" 

Barnen berättar: 
"Vi har pillat i maskar efter insekter. Vi har letat i grönt snor. Vi har ätit bajs. Vi har tagit insekter ut från mjöl. Vi har dansat också. Vi har lekt knacka på min rygg. och den leken där en ska vara en häxa och banka med en häxkvast så ska alla barnen förvandla sig till stenar. och den som har filten på sig ska vara under den och inte säga något. Så ska kompisarna gissa vem det är är, om man inte kan så ska man ge ledtråd. Vi åt också popcorn, vi fångade bubblor. "













Populära inlägg