Fåglarna bor i trädet

I projektboken står det att storasyster tycker om att sitta i trädet och att hon kan prata med fåglar. Barnen har intresserat sig för fåglar, boende och familjekonstellationer. 

På samlingen har vi pratat om fåglar och var de bor. 

Fåglarna bor i trädet. De bygger med grenar. De samlar ihop pinnar och bygger ett bo. Man kan inte bygga hus med pinnar. Mamma och pappa bor i fågelbo med bebisarna. De äter maskar, tar dem i munnen och flyger med dem i munnen till bebisarna. Bebisfåglarna kan inte flyga, de är pyttesmå. De kommer från ägg.


Vi läste en bok om en sparv. I boken går det att läsa om de olika årstiderna, men vi fick inte så mycket information om hur fåglarna klarar sig i de olika väderförhållandena. Vi sökte information om vintern och fick veta att vissa fåglar går i dvala, andra flyger söderut, vissa får mer fjädrar medan andra sitter nära och burrar upp fjädrarna för att hålla värmen. De är även mer varmblodiga än oss människor och har en högre kroppstemperatur. Vi pratade också att fåglarna har svårt för att hitta mat på vintern och att de behöver hjälp av oss människor för att få föda.

   

Vi har även pysslat och gjort egna fåglar


                      Förskolan ska ge varje barn förutsättning att utveckla
-intresse för berättelser, bilder och texter i olika medier, såväl digitala som andra, samt sin förmåga att använda sig av, tolka, ifrågasätta och samtala om dessa (Lpfö 18)





Populära inlägg